MA-Acteurs-kleur-web-05nov15-3854

Jetteke Hendriks (1987) is zangeres, theatermaker en cabaretière.

Jetteke zegt: “Houd het simpel en dicht bij jezelf”.

Als kind geeft Jetteke al optredens voor haar familie. Op de muziek van Kinderen voor Kinderen speelt zij de sterren van de hemel. Na een opleiding kinderopvang, volgt ze de Theateropleiding ROC Artiest in Eindhoven.

Na het MBO volgt de HBO Koningstheateracademie. Een cabaretopleiding waar Jetteke eigen programma’s leert maken en spelen. Tijdens haar afstudeervoorstelling kiest Jetteke voor het gebruik van Clownerie. Zij speelt met veel liefde acts die zowel voor volwassenen als voor kinderen geschikt zijn.

Na haar diploma speelt Jetteke verschillende voorstellingen op basisscholen en loopt stage bij jeugdtheatergezelschap ‘Het paard dat vliegt’ in Eindhoven.

Jetteke over haar werk bij Helder Theater: “Tijdens de voorstellingen is er veel interactie met het publiek. Door hen actief te betrekken ‘zitten’ ze ook echt in het verhaal. Het is spannend om een maatschappelijk thema in een voorstelling op een speelse manier te brengen. Onze kracht is educatie zonder een wijzend vingertje”.

Jetteke geeft, naast Helder Theater, zangles aan kinderen en volwassenen. Verder speelt ze haar afstudeervoorstelling (of delen daarvan) op verschillende podia en bedrijven in het land.

Jetteke Hendriks