Hebben gestreste ouders domme kinderen? het effect van het goede voorbeeld

We hebben het tegenwoordig druk! Werken, Hobby’s, vrienden, reizen, een gezin en soms een beetje ruimte voor onszelf. En daarnaast willen we het beste voor onze kinderen. Want we gunnen hen dat ze op zullen groeien tot weldenkende, zelfstandige en creatieve volwassenen die zich straks zonder enige moeite met hoofd en hart kunnen redden in onze hectische en veeleisende maatschappij.

Maar welk effect hebben al deze rennende en plannende ouders eigenlijk op de hersenontwikkeling van hun kinderen? Wat doet dit met het leervermogen, geheugen en creativiteit? Wat is intelligentie en hoogbegaafdheid eigenlijk? En hoe kun je als ouders gedrag, vindingrijkheid en creativiteit van een kind positief beinvloeden?

Tijdens de ouderavond: ‘Hebben gestresste ouders domme kinderen? legt Wilma Paulij pittige wetenschappelijke informatie op herkenbare en eenvoudige wijze uit waarbij twee acteurs van Helder Theater op zeer herkenbare wijze situaties uitbeeldt die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘het goede voorbeeld’.

Wilma Paulij is getrouwd en moeder van drie zonen. Daarnaast is ze bioloog, wetenschapper en docent. Na haar promotie tot doctor aan de Radboud Universiteit combineerde ze meer dan 25 jaar fundamenteel en toegepast wetenschappelijk onderzoek met onderwijs. Een uitdagende combinatie van enerzijds het vergaren van kennis en anderzijds een investering in de toekomst van onze maatschappij, onze jeugd!

 

informatie

tijdsduur tijdsduur
1 uur 45 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
30 minuten
speelvlak speelvlak
3 bij 3 meter
groepsgrootte groepsgrootte
max 200 man
groepsgrootte techniek

1 draadloze microfoon

beamer/ laptop/ scherm/ wifi

 

bij meer dan 80 aanwezigen graag twee headsets voor acteurs

groepsgrootte bijzonderheden