Annemarieke Leurs (1989)

Annemarieke zegt: “Droom, durf, leer, en geniet!”

Als kleine meid ging Annemarieke zingend en dansend door het leven. En als ze iets gedaan wilde krijgen, zette deze dame haar acteer skills in. De kleine drama-queen in haar wist het publiek al op jonge leeftijd te bespelen. Het was dan ook geen verrassing dat Annemarieke koos voor een carrière als actrice.

Op de middelbare school waren de musicals waarin ze speelde, veel leuker dan de reguliere vakken. Daarom koos Annemarieke, na middelbare school, voor de Willem Nijholt Academie (Musical- en Muziektheater) in Nijmegen. Toen ze tijdens de opleiding een eigen solovoorstelling maakte, viel alles op zijn plaats. Ze wist het zeker. Ze ging theater maken met een verhaal, over de realiteit en actuele onderwerpen. In 2011 speelde Annemarieke de rol van Anna in Spring Awakening, een productie van Joop van den Ende en het M-lab.

Annemarieke over het spelen bij Helder Theater: “De kunst is om een rol zo neer te zetten dat jongeren zich ermee kunnen identificeren. Door de interactie is elke voorstelling anders. Ik vind het mooi dat ik jongeren iets kan meegeven zonder met het vingertje te wijzen. Interactief theater spelen is zó gaaf, ik heb echt het allerleukste beroep dat er bestaat.”

Annemarieke speelt zeer regelmatig in interactieve producties. Daarnaast werkt zij, als officemanager, op het kantoor van Helder Theater.