Hilde is verteller. Causeur. Haar verhalen verlevendigt ze graag door de mensen waarover ze spreekt tegelijk ook als type neer te zetten. Als je het zo bekijkt dan speelt zij al van kleins af aan rollen, in haar eigen (sterke) verhalen. In 2015 besloot zij te professionaliseren en volgde zij een opleiding tot trainingsacteur. Het beroep Trainingsacteur is voor Hilde lang onopgemerkt gebleven. Op het moment dat zij zich realiseerde dat trainingsacteren als specialisme bestond wist zij ‘Dit wil ik doen’.

Ze volgde de opleiding tot Trainingsacteur. Al snel daarna ging ze aan de slag. Ook ontwikkelde ze samen met Trainingsacteur Lonneke Schilders WIT, Werkdruk Interactief Theater. Een voorstelling bedoelt om de problematiek rond beroepsmatige overbelasting laagdrempelig bespreekbaar te maken.

De open cultuur, het enthousiasme en de aanpakmentaliteit die bij Helder Theater horen, horen ook bij Hilde. Daarom voelt ze zich bij Helder zo thuis. Hilde is opgeleid als Sociaal pedagogisch werker, heeft veel commerciële ervaringen opgedaan in het bedrijfsleven en werkt ook als tekstschrijver en acquisitie adviseur. Ze is trotse moeder van een zoon en een dochter.  Ze wordt blij van; Pubquizzen, over de grens koken, genieten van eten, grappige dieren en nog veel meer. 

Een levenswijsheid van Hilde: ‘Als je je echt verplaats in een ander begrijp en zie je zoveel meer!’.