Kristel Vercraeye (1984)

Kristel zegt:  “Je kunt meer dan je denkt!”

Na het afronden van haar middelbare school, studeert Kristel Pedagogiek en Orthopedagogiek. Naast deze opleidingen ontplooit ze ook haar passie en volgt de MusicAllFactory in Tilburg en het Conservatorium. Ook na haar studie volgt Kristel verschillende verdiepingen. Zoals een summercourse aan de Guildford School of Acting in Engeland en Kemna ‘De Jaargang’ in Amsterdam. Daar krijgt ze onder andere les van Halina Reijn, Martin Schwab, Katrien van Beurden en Ben Maasdam.

Kristel vindt het heerlijk om emotionele rollen te spelen. Ze laat graag kanten zien die in het dagelijkse leven onder belicht blijven. Deze evenwichtige dame krijgt een kick van waanzinnig boos, hysterisch, verdrietig of paniekerig spel.

Kristel over het spelen bij Helder Theater:  “De combinatie van het spelen voor en met kinderen, tieners en pubers. Ze iets leren maar tegelijkertijd zelf ook mijn passie uitvoeren. Interactief theater is echt mijn roeping.“

Kirstel speelde in de musical Cyrano (in het m-lab) en figureerde in de series ’Celblok H’ en ‘Volgens Jacqueline’.  Naast haar werk bij Helder Theater geeft Kirstel zangles en treedt zij op. Dit doet zij alleen of samen met een gitarist, in het duo Bland-it.

Kristel Vercraeye