Mats Lodenstijn (1989)

Mats zegt: “Het bezit van de zaak is het einde van het vermaak”.

Al op vierjarige leeftijd is de slaapkamer van Mats het toneel voor diverse optredens. Gelukkig blijft het niet bij deze ‘tussen de schuifdeuren’ voorstellingen. In 2014 studeert Mats af aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten, richting Muziektheater. Tijdens zijn opleiding speelt hij o.a. rollen in ‘Pygmalion’, ‘The Wild Party’ en ‘42nd Street’.

Mats zijn afstudeervoorstelling ‘Brandend Water’ werd genomineerd voor de Entreeprijs 2014 op Theaterfestival Boulevard. Daarnaast speelde hij bij onze oosterburen in de productie ‘HAIR’ en is hij te zien in de kindervoorstelling ‘Het Leven van Sofie’.

Mats over zijn werk bij bij Helder Theater: “Het zwart waar je normaal inkijkt, valt weg. Dat maakt het extra spannend en kwetsbaar. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat de jongeren zich herkennen in de situatie die je speelt. Als je ze dan mee krijgt, is het echt supervet!”

Mats is mede-oprichter van het project ‘♫Ken je Mij’, waarbij muziek voor mensen in een ver stadium van dementie centraal staat. Ook is hij leadzanger van de soul & funk formatie Sticks ’n Stones en werkt als docent aan het KCW in Waalwijk.

Mats Lodenstijn