Roel van Dongen (1953)

Roel zegt: “Achter de wolken schijnt de zon!”

Roel is een artistieke duizendpoot en werkt al jaren als creatief zelfstandig ondernemer.

Tien jaar werkte Roel als groepsleider op een internaat voor moeilijk opvoedbare jongeren als hij in 1998 definitief kiest voor een bestaan als acteur en pantomimespeler. Inmiddels toert Roel al meer dan 25 jaar als muzikale clown door het land. Ook wordt hij al ruim 25 jaar veelvuldig gevraagd als pantomimespeler en als acteur voor bedrijfsfilmpjes & commercials op TV.

Roel over spelen bij Helder Theater: “Ik vind het fantastisch dat ik iets kan bijdragen in de opvoedkundige ontwikkeling van onze nieuwe generatie door het werken met en voor jongeren”.

Naast zijn werk voor Helder Theater en zijn agenda gevuld met acteeropdrachten is Roel actief voor de landelijke brancheorganisatie van artiesten & muzikanten. Hij houdt zich daar bezig met het registreren van ideeën en concepten op het gebied van auteursrecht. Daarnaast is hij, als community manager, actief op diverse internet platforms voor artiesten & muzikanten. Tot slot werkt Roel als programmeur voor Muziekcafé Lohengrin in ’s-Hertogenbosch.

Roel van Dongen