Sabine heeft altijd gezegd dat ze haar hele leven zou blijven spelen in plaats van werken. De magie van theater en acteren, werkt voor haar betoverend en verslavend. Het zit in haar bloed, diep in haar vezels.
Na de havo voor Muziek en Dans te Rotterdam studeert Sabine af aan de Frank Sanders Academie voor Musicaltheater te Amsterdam. Naast deze studie volgt ze verschillende workshops van onder andere, Hugo Metsers, Jeroen Krabbé, Lenette van Dongen en Cees Geel.
Ook volgt ze twee maanden een intensieve Shakespeare workshop aan de LAMDA in Londen.
Sabine heeft veel ervaring op het gebied van musical, toneel, cabaret, film en televisie. Zo speelt ze een groot aantal verschillende rollen in de musicalproductie “HONK!” Haar bijdrage blijft niet onopgemerkt. Ze ontvangt hiervoor namelijk een nominatie voor de John Kraaijkamp Musical Award voor Beste Vrouwelijke Bijrol. Tevens ontvangt ze voor dezelfde rol een nominatie bij de Vlaamse Musicalprijzen.
Sabine over haar werk bij Helder Theater: “Het is fantastisch dat je iets wezenlijks kan toevoegen. Dat je er toe doet omdat je het publiek aan het denken zet en een discussie oproept die veel verschillende en ingewikkelde aspecten belicht van dilemma’s waar jongeren mee te maken hebben.”
Sabine maakt deel uit van het vaste docententeam van Muziektheaterschool ROES te Breda. Ook geeft zij zanglessen, theaterlessen en musicalworkshops, thuis en aan huis door heel Nederland.
Naast haar drukke acteer, doceer en zangagenda is Sabine moeder van een dochter en zoon.