Ouderavond: Waarom leren makkelijk is! (Vanaf schooljaar 2020-2021 in te plannen)

Waarom leren makkelijk is!

Leren. We doen het elke dag en meestal ons hele leven lang. En we vinden leren belangrijk. In onze maatschappij staat leren voor succes, kansen, overleven en geluk. We leren thuis en op school. Samen en alleen. En om te kunnen leren maken we gebruik van onze hersenen. Maar gelukkig zijn die zo gemaakt dat leren makkelijk is. Meestal dan. Want wat als leren (even) niet (meer) zo eenvoudig blijkt? Wat kun je dan doen om jezelf of je kind te helpen?

 

Tijdens de ouderavond/bijeenkomst ‘Waarom leren makkelijk is’ , nemen Wilma Paulij en twee acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van kunnen en willen leren van jongeren. Wanneer gaat leren goed en wanneer is het lastig? En hoe komt dat? Waarom lijkt het alsof onze kinderen steeds minder goed zijn in leren en onthouden? Wat is de rol van motivatie bij leren? Leren kinderen op dezelfde manier als volwassenen? Oftewel wanneer is leren gewoon weer makkelijk.

 

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘willen en kunnen leren’.

 

Deze ouderavond is een mooi vervolg op onze ouderavond over prestatiedruk: Good Better Best!

 

informatie

tijdsduur tijdsduur
1 uur en 45 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
30 minuten
speelvlak speelvlak
3 x 4 meter
groepsgrootte groepsgrootte
geen max
groepsgrootte techniek

1 draadloze microfoon

beamer/ scherm/ laptop en Wifi

bij meer dan 80 aanwezigen twee headsets of revers microfoons voor acteurs.

op podium graag tafel en 2 stoelen

kleedkamer dichtbij locatie van spelen

groepsgrootte bijzonderheden