Jeroen Scholten (1975)

Jeroen zegt: “Geniet en laat anderen ook genieten!”  

Tijdens zijn opleiding tot basisschoolleerkracht aan de PABO, begint Jeroen als acteur in de Efteling. De ervaring daar, de praktijk en de interactie met het publiek, leren hem veel. Hij merkt al snel dat zijn interesse bij acteren ligt. En zo wordt theater het speerpunt van zijn opleidingen.

Jeroen geeft theaterles aan kinderen in de basisschoolleeftijd. In zijn lessen geeft hij kinderen middelen om beter te leren spelen en om vorm te geven aan de eigen fantasie. Dit doet hij door middel van improvisatie rond bepaalde thema’s en onderwerpen. Door coaching op de resultaten leren kinderen verder te komen in hun bewustwording van eigen handelen en doen.

Jeroen over zijn werk bij Helder Theater:  “Ik vind het heerlijk om gevoelens en emoties over te brengen. We improviseren rondom een duidelijke boodschap zodat er echt iets gebeurt.”

Jeroen staat stevig met beide benen op de grond. Naast zijn drukke werkagenda werkt Jeroen graag in het groen. Zo ontspant hij tijdens het werken in zijn moestuin of tijdens het maaien van het gras.