Roy Smolenaars (1975)

Roy zegt: “If you wanna go fast, go slow”.

Van barman tot docent, Roy had altijd een keur aan baantjes. Er is echter één rode draad in zijn loopbaan, want Roy speelt al zijn hele leven theater. Acteren en muziek zitten hem in het bloed. Steeds opnieuw komt het podiumbeest in hem naar boven.

Roy volgde de vooropleiding van de toneelschool Maastricht en daarna de HBO opleiding CMV in Nijmegen. Gulzig naar kennis en nieuwe impulsen volgt hij daarnaast overal en nergens workshops. Op deze manier ontdekt hij dat hij grote affiniteit heeft met bewegingstheater. Tien jaar lang staat Roy voor de klas als docent animatie op een ROC. Ook is hij drie jaar coach van schipperskinderen en jarenlang actief in het jeugd en jongerenwerk.

Over zijn werk bij Helder Theater: “De vrijheid die wij als acteurs hebben om een boodschap over te brengen bij het spelen van de theaterproducties inspireren me enorm. Iedere groep en interactie is anders. De positiviteit binnen het team zorgt voor krachtige producties en sterk spel. Voorstellingen zijn afwisselend en dynamisch en duren eerder te kort dan te lang”.

Roy is de Frontman van de Memphis Maniacs. Ook doet hij als zelfstandig acteur veel klussen op maat. In zijn vrije tijd bokst Roy en onderneemt zoveel mogelijk met zijn gezinnetje.

Roy Smolenaars