Ton Peeters (1966)

Ton zegt: “Blijf altijd bij jezelf, bij je eigen kracht en passie!”

Ton zingt in verschillende popbands als hij in aanraking komt met zangpedagoog Edward Hoepelman uit Tilburg. Deze adviseert hem de opleiding Musicalfactory in Tilburg te volgen. Daarnaast doet Ton verschillende intensieve acteer en zangworkshops. Zijn inspanningen worden beloond met prachtige rollen in grote en kleine producties.

Ton begint zijn zangcarriere in de pop- en rockbands Multi Vitamins en Volumia! Na zijn opleiding aan de Musicalfactory speelt hij in genomineerde musicals waaronder Jesus Christ Superstar (1994, Tilburg), Miss Saigon (1996 –  Scheveningen), Les Miserables (1998 –  Antwerpen), Elisabeth (1999 – Scheveningen), Kuifje de Musical (2001 – Antwerpen) en De Kleine Zeemeermin (2004 – Efteling). Ook speelt hij verschillende rollen in de Dinnershow in Rotterdam (2003).

Als acteur speelt Ton in de series Westenwind (2000), GTST (2002) en Smeris (2014)

Zijn jarenlange acteerervaring en ruimschootse mensenkennis maken Ton de perfecte trainingsacteur voor bedrijfstrainingen.

Ton over zijn werk bij Helder Theater: “Bij Helder Theater krijgt een acteur alle ruimte om te improviseren rondom een maatschappelijk thema. De pedagogische interactie met het publiek geeft me een ontzettend voldaan gevoel”.

Momenteel combineert Ton zijn acteerwerkzaamheden met interieur ontwerpstudio en showroom Do’s in Eindhoven waarvan hij, samen met zijn partner Anke, eigenaar is.

Ton voelt zich bevoorrecht dat hij elke dag de rol van Papa mag spelen voor zijn uit China geadopteerde dochter Ning.

Ton Peeters