CJP
Home » Voorstellingen » Ben jij er klaar voor?!

Ben jij er klaar voor?!

Actuele thema's interactief Theater

‘Seks is leuk, lekker en speciaal. Maar hoe kom je er achter wat je leuk en lekker vindt als je er nog aan moet gaan beginnen?! 

Seks is vaak een lastig onderwerp om over te praten. Helemaal op school en in een klas. Leerlingen zijn vaak erg nieuwsgierig. De eerste keer seksen, hoe is dat echt? Wie vertelt de waarheid zonder betuttelend, gekleurd, stoer of onvolledig te zijn?

Praten over seks en seksualiteit
In deze voorstelling nemen drie acteurs de jongeren mee in een aantal spannende situaties. Er wordt dit uur erg veel gelachen, maar nog veel meer besproken. Praten jongeren wel over seks? En met wie praten ze er dan over? Ook met ouders? Wat is er bekend over seksuele diversiteit? Hoe zou het zijn om een hetero, homo, lesbo of bi te zijn? Kiest iemand daar bewust voor? Wat vindt de omgeving daar van? En kennen de jongeren de risico’s van onveilig vrijen? Is het stom om condooms bij je te hebben of ben je dan juist heel stoer? Wat is een soa? En wanneer loop je kans om er één te krijgen?

Een aansprekende voorstelling waardoor praten over seksualiteit gemakkelijker wordt. En waar jongeren stiekem ook veel van opsteken!

Condooms afrollen oefenen…
Na de voorstelling kan er gekozen worden voor een napraatmoment. Dit kan door de acteurs worden uitgevoerd. Leerlingen worden hier uitgedaagd een condoom af te rollen over een neppenis. Wie doet deze ‘oefening in het donker’ perfect en wint daarmee de prijs?

Sense Soa spreekuur
Ook is het mogelijk dat een verpleegkundige van de GGD het napraatmoment verzorgd en de leerlingen informeert over het SOA spreekuur.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Ben jij er klaar voor-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

TIJDSDUUR
50 minuten
opbouwtijd
45 minuten
speelvlak
groepsgrootte
page=single
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram