Good, better, best! prestatiedruk bij jongeren

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. En dat begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘ the fear of missing out’ neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

tijdens de ouderavond/ bijeenkomst Good, better, best! nemen Wilma Paulij en twee acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren. Wat zijn de oorzaken, gevolgen maar vooral ook de oplossingen! Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting ? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘ moeten presteren’.

referenties:

Zie: https://www.augustinianum.nl/index.php/blog/thema-avond-ova-good-better-best

Succesvolle thema-avond oudercommissie over prestatiedruk

Stress onder jongeren: Good, Better, Best

informatie

tijdsduur tijdsduur
1 uur 45 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
30 minuten
speelvlak speelvlak
3 bij 3
groepsgrootte groepsgrootte
max 200 man
groepsgrootte techniek

1 draadloze microfoon

Beamer/ scherm/ laptop/ wifi

en bij meer dan 80 aanwezigen graag 2 headsets of revers microfoons voor de acteurs

groepsgrootte bijzonderheden