CJP
Home » Voorstellingen » Hap, Snap

Hap, Snap

Hap, Snap. Energie, voeding, overgewicht en een gezonde leefstijl
‘Wat zit er vandaag in jouw broodtrommel? Wie stopt dat er in? En koop je wel eens iets in de kantine? Wat vind jij nou écht lekker om te eten in de pauze? Vertel eens, de energie van een half uur fietsen vul je gezond aan met een: A) Liga B) boterham met kaas C) energydrankje of D) appel.’

Zonder ‘belerend’ te zijn. behandelen de acteurs, gezonde en minder gezonde eetkeuzes tijdens deze voorstelling. Jongeren voelen zich namelijk wel eens energieloos en overgewicht is een maatschappelijk probleem. Weten leerlingen dat energie verband houdt met datgene wat ze eten en drinken? Wordt er in de vrije tijd bewogen? Of mogen de jongeren wel even wakker geschud worden?

Tijdens de voorstelling doen onder andere twee buren een ‘shake contest’ met daarin vooral lekkere dingen. Maar is lekker altijd ook gezond en is gezond altijd lekker? Ook maken leerlingen kennis met twee jongeren en hun levensstijl. Herkennen ze zichzelf?

De voorstelling HapSnap wordt afgesloten met de Brood-Bakken-Bingo. Leerlingen kiezen zelf de inhoud van hun gezonde broodbak. Hoe zouden ze zich voelen, als ze al deze voedingsmiddelen daadwerkelijk nuttigen? Het team wat de slimste keuzes maakte, wint een gezonde prijs.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling – Hap Snap –? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

TIJDSDUUR
45 minuten
opbouwtijd
45 minuten
speelvlak
4 x 6 meter
groepsgrootte
max. 35 leerlingen
techniek

Licht en geluid (verzorgd door Helder Theater)

bijzonderheden
  • School zorgt zelf voor gezonde prijsjes voor het winnende team. 1/3 van de groep wint iets tijdens de broodbakken bingo
  • Stoelen voor leerlingen in theateropstelling
  • Lokaal wat verduisterd kan worden ivm projectie

Let op, een interactieve voorstelling veroorzaakt vaak geluidsoverlast.

Eventueel uit te breiden met een ouderavond over het thema gezonde voeding in samenwerking met de GGD.

Deze voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met: GGDZOB

page=single
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram