CJP
Home » Voorstellingen » Puberbrein (ouderavond)

Puberbrein (ouderavond)

Puberbrein (ouderavond)
Ouderavond waarbij ouders, door middel van interactief theater, een kijkje nemen in het puberbrein van hun zoon of dochter. Onderwerpen die we deze avond bespreken zijn onder andere: Social media, alcoholgebruik en seksualiteit.

“Maaaaa-m, doe niet zo flauw! Echt iedereen mag dat al hoor!”

Social Media en uw puber
Herkenbare situaties volgen elkaar vanavond in snel tempo op. Herkent u uw zoon of dochter in de sketches over social media? Leest u mee op de Facebook van uw kind? Mag u meekijken op SnapChat? Wat vindt u dan van de foto’s die hij of zij post? Bent u het altijd eens met de sexy kleding of foto’s die doorgestuurd worden?

Alcoholgebruik en uw puber
Ook wordt stilgestaan bij de alcoholinname van de jongeren. Is daar een afspraak over binnen het gezin? Of knijpt u als opvoeder een oogje toe omdat u de discussie liever uit de weg gaat? Veel ouders bieden binnenshuis wel een biertje aan, omdat je dan zicht hebt op de situatie. Is de leeftijdsgrens van 18 jaar niet onverbiddelijk?

Seksualiteit en uw puber
Denkt u dat uw kind al seksueel actief is? Hoe weet u dit zo zeker? Wordt dit thuis openlijk besproken? En wie geeft er tegenwoordig de seksuele voorlichting? Is dit de taak van school, van internet of van de opvoeder?

Een deskundige spreker zorgt voor de theorie over bovenstaande onderwerpen. Opvoeders ontvangen direct een aantal handige tips en tricks.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van voorstellingen en ouderavonden, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de ouderavond Puberbrein? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

TIJDSDUUR
2 á 2,5 uur
opbouwtijd
15 minuten
speelvlak
geen groot speelvlak nodig
groepsgrootte
geen maximum
techniek
  • Licht en geluid (verzorgd door Helder Theater)
  • Headsets (verzorgd door opdrachtgever)
bijzonderheden

Deze voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met GGD Hart voor Brabant.

page=single
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram