Over grenzen

Gideon baalt enorm als hij hoort dat hij met die stille, altijd chagrijnige, ‘chick’ moet gaan samenwerken. Heeft hij weer! Nou, dan doet ze ook maar gewoon zijn zin. Wel zo gemakkelijk. Daarnaast hoeft hij waarschijnlijk niet eens door te drammen. Een eigen mening heeft ze toch niet…

Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde. In iedere klas zitten veel verschillende persoonlijkheden.

Begrijpt die expressieve, altijd luidruchtige Gideon zijn introverte stille klasgenoot Meike echt niet?

Langzaam krijgt Gideon steeds meer macht als hij met Meike samenwerkt. Soms doet hij het er om. Maar vaak is Meike ook wel erg onderdanig en volgzaam. Of wordt haar gedrag dan verkeerd uitgelegd? Want Gideon is het natuurlijk een populaire, mooie jongen waar iedereen graag mee gezien wordt. Zo lang er geen duidelijk NEE van Meike klinkt, is Meike het met hem eens. Althans, dat concludeert Gideon. Maar vindt hij dat nou echt of is dat ook maar een houding?

Aan het eind van de voorstelling is er ineens toch wel heel veel aan de hand. Hoe houdt deze intimidatie op? Waar kan Meike heen? Hoe lukt het om patronen te doorbreken? En is Gideon zelf eigenlijk wel tevreden met de loop van zaken en alle bijbehorende consequenties?

Het respecteren van grenzen is net zo belangrijk als het aangeven van grenzen. Maar hoe doe je dat, waar kun je dit leren? En waar kun je als jongere heen als je (seksueel) geïntimideerd of gepest wordt? Als iets echt niet ‘in de haak’ is, hoe onderneem je dan stappen?

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Over grenzen-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

informatie

tijdsduur tijdsduur
50 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
45 minuten
speelvlak speelvlak
4 x6 meter
groepsgrootte groepsgrootte
max 35 leerlingen
groepsgrootte techniek

Helder Theater neemt alle benodigdheden mee

groepsgrootte bijzonderheden
  • Stoelen voor leerlingen in theateropstelling

Let op, een interactieve voorstelling veroorzaakt soms geluidsoverlast.

Deze voorstelling is ontwikkeld in samenwerking met: Indigo Zeeland en is eventueel uit te breiden met een napraat bijeenkomst met medewerker Indigo Zeeland.

BROCHURE