De KNALLENDE vuurwerkshow

Vuurwerk is leuk en spannend. Jij houdt toch ook van al die prachtige kleuren, knallen en fonteinen? Samen met je vader of vriendje naar de ‘vuurwerkboer’ en dan kiezen wat je van je zakgeld koopt. En daarna zo snel mogelijk afsteken natuurlijk. Of wacht je netjes tot middernacht? Want in het donker is het aansteken van vuurwerk natuurlijk nóg spannender!

Maar als er straks vuurwerk wordt aangestoken, weet een leerling dan eigenlijk wel hoe dat moet? Vaak weet een ouder namelijk helemaal niet dat zijn zoon of dochter (gevonden) vuurwerk bezit. Het afsteken gebeurt dan stiekem. En als vader of moeder wel weet dat er vuurwerk is, is hij/zij vaak druk met eigen vuurwerk, gelukwensen en berichten. Te druk om 100 % aandacht aan zoon of dochter te geven.

Ieder jaar zijn er honderden vuurwerkslachtoffers. Veelal kinderen. Daarom wordt er tijdens deze interactieve voorstelling ingezoomd op de gevaren van vuurwerk. Welke dingen moet je bij het afsteken van vuurwerk echt niet doen? En wat zijn de exacte regels?

De acteurs van Helder Theater toetsen de aanwezige kennis. Daarnaast spelen ze, met de leerlingen, een aantal grappige, maar ook wel erg confronterende spelletjes. Direct wordt duidelijk hoe je leven eruit ziet als jij wél een ‘vuurwerkfout’ maakt.

Het afsteken van vuurwerk is aan regels gebonden. Na deze knallende vuurwerkshow weet iedereen weer even goed hoe het ook al weer zit met vuurwerk!

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -de KNALLENDE vuurwerkshow-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

informatie

tijdsduur tijdsduur
45 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
45 minuten
speelvlak speelvlak
4 x 6 meter
groepsgrootte groepsgrootte
max. 35 leerlingen
groepsgrootte techniek

Helder Theater neemt alle benodigdheden zelf mee.

groepsgrootte bijzonderheden
  • Stoelen voor leerlingen in theateropstelling
  • Lokaal wat verduisterd kan worden ivm projectie

Let op, een interactieve voorstelling veroorzaakt soms geluidsoverlast.

Deze voorstelling is ontwikkeld in opdracht van HALT Eindhoven.