Wat wil jij eigenlijk?

Roken is slecht voor je, net als alcohol. Dus als je 18 bent, begin je er niet aan. Dat vinden waarschijnlijk veel kinderen in de klas. Maar als jij straks naar de middelbare school gaat, is het dan gemakkelijk om bij je keuze te blijven? Hoe ga jij om met groepsdruk?

Vaak hangt een keuze, die een jongere maakt, vooral af van de vriendenclub. Leerlingen zijn zich vaak niet bewust hoe groepsdruk precies werkt. Kies hij écht zelf of wordt er eigenlijk voor hem gekozen? Want wat gebeurt er als je erbij wilt horen, maar niet zo handig bent met woorden? Daarnaast gaat er natuurlijk gewoon een erg magische spanning uit van alcohol en tabak.

Je niet laten beïnvloeden is moeilijk
Tijdens de voorstelling krijgen de leerlingen verleidelijke aanbiedingen van de acteurs. Je niet laten beïnvloeden, blijkt dan ineens erg moeilijk. Wie blijft er bij zijn standpunt en wie laat zich overhalen of zelfs chanteren door zijn nieuwe vrienden? Alleen het hebben van goede voornemens blijkt niet genoeg als je er graag bij wilt horen.

De acteurs van Helder Theater stippen de verschillende onderwerpen op een speelse, directe manier aan. Steeds wordt de koppeling gemaakt naar de realiteit. Want hoe meer kennis een leerling heeft over groepsdruk, alcohol en tabak, hoe beter ze een weloverwogen keuze kunnen maken in de toekomst.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Wat wil jij eigenlijk-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

informatie

tijdsduur tijdsduur
55 minuten
opbouwtijd opbouwtijd
45 minuten
speelvlak speelvlak
4 x 6 meter
groepsgrootte groepsgrootte
max. 35 leerlingen
groepsgrootte techniek

Licht en geluid (verzorgd door Helder Theater)

groepsgrootte bijzonderheden
  • Stoelen voor leerlingen in theateropstelling
  • Lokaal wat verduisterd kan worden ivm projectie

Let op, een interactieve voorstelling veroorzaakt vaak geluidsoverlast.

Deze voorstelling wordt ook, in aangepaste vorm, voor brugklasleerlingen gespeeld.

BROCHURE