CJP

Ik ben (echt) geen KIND meer! (ouderavond)

Voor: Ouders met Pre- Pubers en Pubers

Door wie: Jongerencoach Oscar Groenewout van Topcoach  en drie acteurs van Helder Theate

De puberteit, een mooie tijd maar ook best een pittige en spannende tijd, voor jou als ouder en voor je kind!

Dan wil je vast: Meer weten over hoe jij je puber door de puberteit kunt loodsen en  hoe het ook met pubers in het gezin heel gezellig kan zijn! Hoe ga jij met je puber om? Wat werkt er wel en wat echt niet!! Waarin hebben ze je nog wel nodig! (ja je hoort het goed 😊)

Een luchtige en waarschijnlijk herkenbare ouderavond die er voor zorgt dat je weer met goede moed terugkeert naar je puber!
Jongerencoach Oscar Groenewout deelt al zijn geheimen over communiceren met jongeren en drie acteurs van Helder Theater  spelen herkenbare pubersituaties uit. Informatie/ theorie en praktijk wisselen elkaar af.

De leerlingen maken kennis met drie jongeren: Mathijs, Lisa en Jesse. Deze drie jongeren maken hun eigen keuzes als het gaat over alcohol, drugs en roken. De een heeft heel helder dat hij niets wil gebruiken, de ander experimenteert er vrolijk op los en de laatste weet eigenlijk niet precies wat ze nu zelf wil.

Tijdens het spelen van de situaties gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen en bespreken vragen als: Wat gebeurt er als je je laat overhalen door iemand om iets te gebruiken? Wil je het dan eigenlijk wel zelf? Of is het uitproberen van middelen eigenlijk stoer? En wat als je niks wilt gebruiken? Hoe reageren je vrienden daarop?

Deze voorstelling is ontwikkeld in opdracht van de Gemeente Tilburg.

We werken samen met Novadic-Kentron en GGD Hart voor Brabant.

Cool zeker?!

Tijdens de interactieve theatervoorstelling, volgen de leerlingen drie jongeren die in hun leven in aanraking komen met verschillende verslavingen/verleidingen. De acteurs gaan tussen de scenes door in gesprek met de leerlingen over wat zij hebben gezien en gehoord. De theatervoorstelling duurt 1 lesuur en we spelen per klas.

Alcohol, drugs & opvoeden (ouderavond) (HAPPY OUDERS)
De scènes van de voorstelling ‘Proost daar gaan ze!’ geven u inzicht in de belevingswereld van uw puber. Een interessante, interactieve ouderavond over alcohol, roken/ vapen, drugs en opvoeden. Samen met een deskundige van een verslavingzorg-instelling of GGD, verzorgt Helder Theater een snelle en boeiende ouderavond over dit thema.

“De feiten en fabels over alcoholgebruik en drugs”


Wat zijn de risico’s van “out” gaan?
NIX 18. Houdt u zich daar aan? Is dat lastig of bestaat er binnen uw gezin geen enkele discussie? Wat voor afspraken maakte u met uw kind? Weet u zelf wat de risico’s zijn van jong alcohol drinken? Drinken jongeren nu echt zoveel meer dan u vroeger deed? En wat zijn de feiten dan precies?

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van voorstellingen en ouderavonden, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de ouderavond Alcohol, Drugs en Opvoeden? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

Wat wil jij drinken?! Alcoholgebruik & jongeren
Je bent jong en je wilt wat… De aantrekkingskracht van jongeren tot alcohol is groot. Maar weten ze ook dat het heel schadelijk is voor de ontwikkeling van hun hersenen? En weten ze dat, als je heel veel drinkt, en van alles door elkaar, je in korte tijd OUT kan gaan?. Heel vaak weten ze dit niet. In deze voorstelling helpen acteurs jongeren meer bewust te worden van de alle dingen die horen bij van alcoholgebruik!

De voorstelling bestaat uit filmpjes, scenes en een gesprek met de jongeren.

Al meer dan 2000 keer gespeeld
Deze voorstelling is in 2006 gemaakt in opdracht van de GGDZOB. In 2014 heeft Helder Theater deze voorstelling zelfs meer dan 2000 keer gespeeld!

“De aantrekkingskracht van jongeren tot alcohol is groot”

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Wat wil jij drinken-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

Een vraag die Helder Theater meerdere keren stelt aan de leerlingen van groep 7 en 8.
Wil jij eigenlijk roken, gamen, energie drinken, alchol drinken en hoe ga je om met de druk van een groep?
Weet jij al wat je wilt? Weet je wat de risico’s er van zijn?

Hoe kunnen we kinderen voorbereiden op alle verleidingen die komen op het moment dat ze pubers zijn. Roken, gamen, energie drank, groepsdruk en alcohol. Allemaal zaken die jongeren op de middelbare school misschien wel willen gaan uitproberen. Door de kinderen nu goed te informeren zijn ze voorbereid op wat ze straks te wachten staat en kunnen ze beter een keuze maken waar ze zelf achter staan.

Helder Theater gaat op een speelse manier in gesprek met kinderen van groep 7 en 8 om ze een beeld te geven van wat er zo allemaal speelt op de middelbare school.
Theater scènes, interactie met de leerlingen maken de voorstelling tot een boeiend en leerzaam geheel.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Wat wil jij eigenlijk-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

page=tax=Alcohol / Drugs
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram