CJP

Opvoeden in Coronatijd! Je zou nu maar een puber zijn!

De ouderavond wordt verzorgd door onze acteurs en door mediapedagoog Katja Verhagen  www.mediafulness.nl

We vinden het belangrijk dat we kijken wie hulp en ondersteuning kunnen bieden aan ouders en hun pubers bij jullie in de gemeente of op school. Daarom betrekken we hen ook bij deze ouderavond!

Steeds meer jongeren ervaren druk om te moeten presteren. En dat begint soms al op de lagere school. Op de middelbare school waar pubers te maken krijgen met oneindige keuzes en ‘ the fear of missing out’ neemt deze druk alleen maar toe. Met meestal nadelige gevolgen voor degene die prestatiedruk ervaart. Stress, slapeloosheid, depressieve gevoelens en een burn-out. Onder studenten begint deze prestatiedruk zelfs een nijpend probleem te worden.

Tijdens de ouderavond/bijeenkomst Good, better, best! nemen Wilma Paulij en twee acteurs van Helder Theater het publiek mee in de problematiek van prestatiedruk bij jongeren. Wat zijn de oorzaken, gevolgen maar vooral ook de oplossingen!
Zijn of lijken onze kinderen steeds gevoeliger voor stress en overbelasting ? Hoe werken de hersenen eigenlijk en hoe reageert het lichaam in stressvolle situaties? Ervaren kinderen op dezelfde manier prestatiedruk als volwassenen? Wat vinden ze er eigenlijk zelf van?

Informatie afkomstig uit wetenschappelijk onderzoek, wordt afgewisseld met interactief spel. Helder Theater beeldt op zeer herkenbare wijze situaties uit die tussen ouders en kinderen kunnen ontstaan als het gaat over ‘ moeten presteren’.

referenties:

Zie: https://www.augustinianum.nl/index.php/blog/thema-avond-ova-good-better-best

Stress onder jongeren: Good, Better, Best

page=tax=Corona
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram