CJP

Cashen

Wat kost volgens jou een colaatje of ice-tea op het terras? Betaal je die dan zelf? En een treinkaartje naar het volgende station, enig idee? Wat kun je van dat geld eigenlijk nog meer doen? En als je telefoonrekening hoger is dan verwacht, betalen je ouders dat dan? Of heb je dan echt zelf een probleem?

De waarde en risico’s van geld
Hoe gaan jongeren om met geld? Kennen ze de waarde? Zijn ze zich bewust van de risico’s die het lenen van geld meebrengen? Tijdens deze interactieve voorstelling worden leerlingen uitgedaagd door Ronny Cash. Ronny is een ‘master spender’. Geld moet zo snel mogelijk rollen, vindt hij. Zijn motto: ‘Spenden-spenden-spenden mensen!!!’ Gelukkig wordt Johnny geassisteerd door zijn charmante vrouw; Conny Cash. Zij is een werkelijk spaarwonder en houdt Ronny scherp in de gaten. Niet je gehele fortuin gelijk over de balk smijten, maar vooral ook fijn sparen voor later, is haar advies.

Iedere leerling heeft wel iets wat hij erg graag wil hebben. Maar hoe bereikt hij dit doel, zo snel mogelijk. Snel, maar wél zonder schulden? Want hoe voelt dat, het hebben van schulden? En op wat voor soort manieren speelt geld een rol in het dagelijks leven en wat zijn ‘gezonde’ bestedingspatronen?

Keuzes maken en bewust omgaan met je geld staat bij deze interactieve spelshow centraal. Gezond omgaan met geld blijkt gekoppeld te zijn aan een gezond verstand! Na dit interactieve uur is er gegarandeerd een nieuwe kijk op geld.

Bij deze voorstelling wordt één klas in drie groepen verdeeld. Zij strijden tegen elkaar. De prijs voor het winnende team komt voor rekening van de opdrachtgever.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -CASHEN-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

page=tax=Geld
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram