CJP

Waarom doe jij zo?!

Waarom doe jij zo?! Over pesten en respect hebben voor elkaar.
Pubers op de middelbare school zitten in een spannende periode. Een spannende maar ook een onzekere door al die nieuwe eisen die aan je gesteld worden. Zie ik er wel oké uit? Vinden anderen mij niet stom? Is het wel belangrijk wat IK vind? Veel pubers verbergen deze onzekerheden door stoer te doen. Soms uit zich dat in pesten.

Pesten en onzekerheid
Hoe zeker ben jij van jezelf? Pest je wel eens? Ben je wel eens gepest? Durf jij op te komen voor iemand die niet zo zeker is?

De voorstelling duurt 50 minuten en wordt gespeeld door drie acteurs van Helder Theater. Ze spelen diverse scènes die gaan over omgaan met elkaar. Tussen de scenes door gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen over onderwerpen als: respect, vooroordelen, zelfvertrouwen, anders zijn en pesten.

Een voorstelling die jongeren aan het denken zet over hun eigen rol in de groep en die bijdraagt aan een veilige en goede sfeer in de klas.


Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Waarom doe jij zo-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt u ons ook via 06-107 53 230.

Houd jij je staande in de participatie maatschappij? Doet iedereen mee? Is jouw buurman meer dan een gezicht of ken je zijn verhaal? Deze voorstelling werd speciaal geschreven voor een sociale woningbouw coöperatie maar is zeer geschikt voor iedereen die te maken heeft met vooroordelen en discriminatie.

Kijk verder dan het bordje naast de voordeur
In de Anjerstraat wonen mensen van verschillende pluimage. Allen met een andere afkomst en achtergrond. Veel bewoners hebben een beperking of problematiek. Maar jong en oud probeert er het beste van te maken. Want het is feest in de Anjerstraat en iedereen doet mee! Alhoewel… Misschien denkt toch niet iedereen daar zo over?

In deze voorstelling ontmoet je drie bewoners met op het eerste gezicht een beperking. Maar als je verder kijkt, dan de roddels van buurvrouw vier, ontmoet je lieve mensen met een gouden hart. Luister naar hun verhalen. En zie wat zij willen investeren in een betere maatschappij. De bewoners van de Anjerstraat willen er het beste van maken. Met en zonder beperking!

Zie jij alleen de buitenkant? Of zie jij meer dan alleen de onvolkomenheden en zoom jij in op bijzondere krachten? Houd je staande in de participatie maatschappij!

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Het is feest in de Anjerstraat-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

page=tax=Respect / Pesten
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram