CJP

Ik ben (echt) geen KIND meer! (ouderavond)

Voor: Ouders met Pre- Pubers en Pubers

Door wie: Jongerencoach Oscar Groenewout van Topcoach  en drie acteurs van Helder Theate

De puberteit, een mooie tijd maar ook best een pittige en spannende tijd, voor jou als ouder en voor je kind!

Dan wil je vast: Meer weten over hoe jij je puber door de puberteit kunt loodsen en  hoe het ook met pubers in het gezin heel gezellig kan zijn! Hoe ga jij met je puber om? Wat werkt er wel en wat echt niet!! Waarin hebben ze je nog wel nodig! (ja je hoort het goed 😊)

Een luchtige en waarschijnlijk herkenbare ouderavond die er voor zorgt dat je weer met goede moed terugkeert naar je puber!
Jongerencoach Oscar Groenewout deelt al zijn geheimen over communiceren met jongeren en drie acteurs van Helder Theater  spelen herkenbare pubersituaties uit. Informatie/ theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Social media en jongeren (ouderavond)
Bijna iedereen heeft een smartphone. Ook onze pubers hebben er vaak een. Pubers brengen dan ook veel tijd door op hun telefoon; Appen, SnapChat, Twitteren, Facebooken en lekker surfen op het net. Het liefst nemen ze de telefoon mee naar bed! Zelfs op school wordt de telefoon veel gebruikt, ook tijdens de lessen. Social Media is een vast onderdeel van uw zoon of dochters leven.

“De wereld ligt door social media aan uw pubers voeten. Alles is vindbaar! Leuke en boeiende dingen. Maar soms ook dingen die we onze pubers liever nog even niet laten zien.”

Uw gesprekspartner Katja Verhagen- Schuijffel  Mediafulness

Tijdens deze ouderavond geeft Katja Schuijffel van Mediafulness u een kijkje in de online wereld van uw kinderen. Wat doen ze eigenlijk allemaal? Waar houden ze zich al die uren per dag mee bezig? Twee acteurs van Helder Theater spelen herkenbare situaties uit de praktijk en gaan daarna met u in gesprek.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van voorstellingen en ouderavonden, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de ouderavond Social Media? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

WhatsOke?! Interactieve voorstelling over Social Media
‘Wie zit er op TikTok, Youtube Instagram, Whatsapp of Snapchat? Is er ook iemand die een eigen blog bijhoudt? Inderdaad, ook vandaag is de score 100%! Iedereen is, op één of andere manier, actief op de digitale snelweg. ‘We are always on’.

Social media is hartstikke handig, leuk en interessant. Jongeren brengen er ontzettend veel tijd op door. Het checken van de verschillende profielen werkt verslavend en een ‘verloren moment’ wordt tegenwoordig standaard ingevuld met een blik op de telefoon. Jongeren vinden het heerlijk mee te gluren met de belevenissen van al hun vrienden en vriendinnen. Je kunt er zo fijn ‘druk’ mee zijn. En online leeft iedereen natuurlijk ‘the perfect life’.

Maar is dat wel zo? Of wordt er ook geroddeld op WhatsApp? Digitaal durft iedereen tenslotte net dat kleine beetje meer! Net even wat gevatter, sexyer of lomper. Alles om erbij te horen! Het is  niet verplicht om direct te reageren op social media. Maar ervaart een leerling dit ook zo? Het is tenslotte direct zichtbaar of een bericht gelezen is. En wat kan een jongere doen als iemand zich online anders voordoet dan hij of zij in werkelijkheid is?

De richtlijnen voor het juiste gebruik van social media worden pas nú ontdekt en geschreven. Er bestaan nog geen dikke handboeken waar opvoeders uit kunnen putten. Samen inzichten delen en afspraken maken, blijkt voor de online wereld meer dan nodig.

Want naast hartstikke handig, leuk en interessant zitten er aan social media een aantal schaduwzijden. Dit wordt al snel duidelijk tijdens deze interactieve voorstelling. Leerlingen herkennen zich direct in de verschillende personages, gedachten en acties. Maar wat vinden ze als de geschetste online wereld een façade blijkt te zijn? Delen ze de gespeelde ervaringen? Tijdens de voorstelling worden online verwachtingen, mogelijkheden en keuzes besproken. Ook is er aandacht voor nare digitale ervaringen en eventuele vervolgstappen.

Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -WhatsOke-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt ons ook via 06-107 53 230.

page=tax=Sociale Media
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram