CJP

Waarom doe jij zo?!

Waarom doe jij zo?! Over pesten en respect hebben voor elkaar.
Pubers op de middelbare school zitten in een spannende periode. Een spannende maar ook een onzekere door al die nieuwe eisen die aan je gesteld worden. Zie ik er wel oké uit? Vinden anderen mij niet stom? Is het wel belangrijk wat IK vind? Veel pubers verbergen deze onzekerheden door stoer te doen. Soms uit zich dat in pesten.

Pesten en onzekerheid
Hoe zeker ben jij van jezelf? Pest je wel eens? Ben je wel eens gepest? Durf jij op te komen voor iemand die niet zo zeker is?

De voorstelling duurt 50 minuten en wordt gespeeld door drie acteurs van Helder Theater. Ze spelen diverse scènes die gaan over omgaan met elkaar. Tussen de scenes door gaan de acteurs in gesprek met de leerlingen over onderwerpen als: respect, vooroordelen, zelfvertrouwen, anders zijn en pesten.

Een voorstelling die jongeren aan het denken zet over hun eigen rol in de groep en die bijdraagt aan een veilige en goede sfeer in de klas.


Kennis als uitgangspunt
Voor het ontwikkelen van ouderavonden en voorstellingen, werkt Helder Theater samen met GGD, Novadic Kentron, Bureau HALT, het Trimbos instituut en Centra voor jeugd en gezin.

Heeft u vragen over de voorstelling -Waarom doe jij zo-? Neem dan gerust contact met ons op. Natuurlijk bereikt u ons ook via 06-107 53 230.

page=tax=Sociale Veiligheid
Gaspeldoorn 1
5666 AX Geldrop
06-107 53 230
info@heldertheater.nl
Bezoekadres: 
Winde 11
5667 AX Geldrop
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram